Toont alle 2 resultaten

Orange or Red

Orange or Red is de collectie van de Nederlandse ontwerpster Marieke van Heck. Met deze bijzondere merknaam Orange or Red refereert Marieke aan alle kleurschakeringen tussen oranje en rood. Het zijn volgens haar juist de kleine verschillen in deze kleurnuances die van grote invloed kunnen zijn op haar uiteindelijke ontwerp. In alle plaids en kussens in haar collectie komt haar voorliefde voor duurzame en natuurlijke materialen naar voren. Zo is de Blocks serie gemaakt van 100% katoen en de Untitled serie van 85% katoen en 15% Merino wol.Een groot deel van de collectie van Orange or Red is te zien in onze winkel in Delft.

De collectie in onze winkel wisselt constant. Bovendien worden er soms modellen uitgeleend voor fotoshoots. Het is daarom zinvol om contact met ons op te nemen wanneer u een specifiek model in onze winkel wil komen bekijken.

 

Bovendien  herkennen wij een duidelijk Nederlands karakter in haar kleurgebruik. Bijvoorbeeld in de Mondriaan serie,  maar dan wel eigentijds toegepast. Marieke experimenteert graag met moderne weeftechnieken.  Zo heeft de gebreide Helix serie aan beide zijden een ander patroon en de Tubes serie een prachtige  3d textuur.  Deze 3d textuur vinden we ook bij de Waves serie, een ontwerp geïnspireerd door de golven van de zee.

Het creatieve team van Van Waay & Soetekouw is zeer onder de indruk van de prachtige composities en het kleur en materiaal gebruik van Marieke. We passen de plaids en kussens van de Orange or Red collectie dan ook graag toe in onze winkel en onze interieur projecten. Zowel de kussens als de plaids zijn een functioneel sieraad op iedere bank of bed.