Toont alle 9 resultaten

Ingo Maurer

Ingo Maurer is in 1932 geboren in Reichenau, Duitsland. Daarna studeerde hij grafisch ontwerp.In het begin van de jaren '60 trok Maurer naar Amerika en werkte er als designer in New York en San Francisco. In 1966 opende hij zijn studio 'Design M' waar hij zijn eerste lamp: ‘Bulb’ ontwierp. Hij ontvangt voor dit ontwerp verschillende design prijzen. Op dit moment zijn er ontwerpen van Ingo Maurer in verschillende internationale musea te zien en is zijn werk verkrijgbaar in meer dan 120 winkels. In 2001 heeft hij zijn eigen winkel geopend in New York.

Al jaren maakt hij ook 'one of a kind' verlichting; kunstobjecten voor particulieren. Maurer en zijn team verrassen, door middel van spectaculaire lichtinstallaties te laten zien gedurende de internationale beurzen in Keulen en Milaan, de bezoekers altijd. In totaal heeft Ingo Maurer meer dan 120 lampen en lichtinstallaties ontworpen en nog steeds is hij zeer geïnteresseerd in nieuwe technologieën. Dit blijkt vooral uit het feit dat hij degene is die meer mogelijkheden ontwikkelde voor de halogeen- en led technologie.

Maurer is altijd al gefascineerd geweest door het fenomeen licht en werd sterk beïnvloed door de japanse lampen, gemaakt uit rijstpapier en bamboe. Na een reis naar Japan, waar hij vaststelde dat plastic de markt veroverd had, besloot hij om zelf die japanse traditie verder te zetten en deed voor de productie van zijn lampen en beroep op japanse ambachtslui.

Ingo Maurer heeft inmiddels vele prijzen gewonnen en meerdere tentoonstellingen gehad, waaronder in het Centre Pompidou, Museum of Modern Art in New York en in het Stedelijk Museum in Amsterdam. (1993)

‘’Ontwerpen is een vrolijke wetenschap’’, aldus Ingo Maurer en deze opvatting komt duidelijk terug in zijn werk. Het heeft humor, is origineel, speels en is luchtig.