Toont alle 4 resultaten

Le Corbusier

Le Corbusier werd op 6 oktober 1887 geboren Charles Edouard Jeanneret vlakbij Nice, Frankrijk. De Zwitsers- Franse architect, meubelontwerper, schilder, graficus, beeldhouwer, fotograaf, textielontwerper en auteur schreef onder het pseudoniem 'Le Corbusier' in het tijdschrift Esprit Nouveau en later werd dit tevens zijn handelsmerk.

In 1922 begint Le Corbusier samen met zijn neef Pierre Jeanneret een architectenbureau in Londen. Ze richten zich met dit bureau voornamelijk op woningen en woonwijken. In 1927 voegt Charlotte Perriand zich bij het bureau en gaan ze zich meer op het ontwerpen van meubelen richten.In nauwe samenwerking met Perriand ontwierp hij drie stoelen: een voor de conversatie, een om te relaxen en een om te slapen. Dit zijn de LC1, LC2 en LC4. Het blijken alle drie toppers, maar de LC4, beter bekend onder de naam Chaise Longeue, is met afstand de bekendste van de drie designklassiekers. Le Corbusier ontwierp de 'Maison La Roche' in Parijs voor de beurs Salon d'Automne in 1929. De LC4 Chaise Longue krijgt hier zijn vuurdoop. Een prototype werd eerder getest in een Franse villa in Ville d' Avray.

Bij het ontwerpen van de Chaise Longue LC 4 zijn Perriand en le Corbusier geïnspireerd door 18de-eeuwse Franse bedden. Ze combineerde chroom met ponlyleer. Le Corbusier zei hierover: 'I thought of the cowboy from the Wild West smoking his pipe, feet in the air higher than his head, against the chimney-piece: complete rest.' De lighouding van de LC4 is verstelbaar voor optimaal loungecomfort. Het is volgens Le Corbusier een 'real machine for rest'.

Le Corbusier is een van de grootste architecten aller tijden. In totaal heeft hij vijfenzeventig gebouwen in twaalf landen gebouwd, nam hij deel aan meer dan veertig stedenbouwkundige projecten, maakte hij ruim achtduizend tekeningen, vierhonderd schilderijen en veertig sculpturen, schreef hij meer dan veertig boeken en publiceerde honderden artikelen.

De originele klassiekers van Perriand en Le Corbusier zoals de fauteuil LC1,zitbank LC2 en LC3, De Chaise Longue LC4, de tafel LC6 en het krukje LC7 worden geproduceerd door de Italiaanse fabrikant Cassina. zij maken allen onderdeel uit van de `I Maestri` collectie waar ook meubelen van Gerrit Rietveld, Charles Rennie MacIntosh en Frank Loyd Wright. Cassina heeft de exclusieve rechten verworven voor de productie van deze designklassiekers.