Toont alle 4 resultaten

Eames Lounge Chair & Ottoman

De Eames Lounge Chair en Ottoman wordt door velen gezien als de ultieme design klassieker. Deze in 1956 door Charles Eames ontworpen fauteuil is opgenomen in de collectie van beroemde musea zoals het MOMA in New York en staat in de meest stijlvolle interieurs over de gehele wereld.

Charles en Ray Eames maakten de Eames Lounge Chair en Ottoman als cadeau voor hun vriend Billy Wilder met als doel ultiem comfort en het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit. Door de jaren heen is de set geëvolueerd van handgemaakt voor een vriend naar geproduceerd in productie met handgemaakte details om het originele vakmanschap te behouden.

Kleine aanpassingen zijn soms gedaan om consistentie en duurzaamheid te kunnen waarborgen. Een goed voorbeeld hiervan is de aanpassing naar ruimere afmetingen zodat de Lounge Chair qua maatvoering past bij de lichaamslengte van deze generatie. De variant met de klassieke afmetingen is nog steeds leverbaar. De keuze is aan u welke variant het beste bij u past! Precies zoals Eames het wilde, de Lounge Chair moet passen als een oude baseballhandschoen.

2556