Toont alle 9 resultaten

Cassina

De broers Cesare en Umberto Cassina begonnen in 1927 een klein meubelbedrijf in Meda (vlakbij Milaan), Italië. Dankzij vakmanschap en kwaliteit oogstte het bedrijf al snel succes maar kwam een paar jaar later door de wereldwijde crisis en de daaropvolgende Tweede Wereldoorlog toch nog in de problemen. Dat het bedrijf desondanks wist te overleven zegt veel over de kwaliteit van de producten in die tijd.

Na de oorlog begonnen de broers steeds meer samen te werken met externe ontwerpers voor hun meubels. De eerste was Franco Albini met de 430 Arm Chair. Het plaatste Cassina direct aan de bakermat van het ontluikende Italiaanse design. Het was dan ook één van de eerste Italiaanse bedrijven die productie 'loskoppelde' van de productie.
Tegelijkertijd sleepte Cassina de opdracht binnen voor het produceren van het interieur van schepen.

Eén van deze schepen werd volledig vormgegeven door Gio Ponti, waarmee één van de belangrijkste samenwerkingsverbanden uit de designgeschiedenis was geboren. De Distex uit 1953 was het eerste resultaat om via de 646 Chair in 1957 uit te komen bij de 699. Beter bekend als de Superleggera, toen de lichtste en sterkste stoel uit de meubelgeschiedenis. De Superleggera staat nog steeds symbool voor modern Italiaans Meubeldesign.
Vanaf dat moment was het volle kracht vooruit voor de broers. Cassina begon in 1965 aan een serie indrukwekkende heruitgaven van onder andere werk van Le Corbusier, Rietveld en Charles Rennie Mackintosh. Maar ook de lijst van hedendaagse designers die aan Cassina zijn verbonden is indrukwekkend:

* Pierro Lissoni
* Philippe Starck
* Franco Albini
* Toshiyuki Kita
* Jorge Pensi