Toont alle 9 resultaten

Fritz Hansen

Fritz Hansen is ‘geboren en getogen’ in Denemarken. Alle producten worden in Fritz Hansens eigen fabriek in het noorden van Kopenhagen gemaakt  Fritz Hansen heeft showrooms in de grotere steden in de wereld. De filosofie van Fritz Hansen is gebaseerd op vier hoofdvisies:

- Tijdloos en passend in de tijd. Fritz Hansen lift niet mee op hypes
- Puur, recht uit het hart
- Origineel en eerlijk (innovatief in vorm en functie). Ze moeten een doel hebben en functioneren.
- 3d met een hoge esthetische kwaliteit, je moet het direct kunnen herkennen als design van Fritz Hansen

Fritz Hansen werkt samen met individuele architecten en designers uit de hele wereld. Deze designers zijn niet in dienst bij Hansen. Ze zeggen niet te houden van compromissen en ze beknibbelen nooit op kwaliteit. Hun filosofie over design is de basis van de ontwikkeling van hun producten. Fritz Hansen gelooft in eenvoud en minimalisme.
Fritz Hansen is lid van de Institute of Future Studies te Kopenhagen. Door individuele professionals (trendspotters) worden trends en toekomstige trends sterk in de gaten gehouden. Ook mensen buiten de meubelwereld, mensen uit de modewereld, uit de muziekindustrie, experimenteel theater, worden geraadpleegd. Deze gegevens worden gebruikt bij het ontwerpen van nieuwe producten. Bedrijfsleus: ‘Schoonheid wint altijd van functionaliteit’