Toont alle 56 resultaten

Vitra

Hoewel Vitra in 1950 werd opgericht begint de geschiedenis van het bedrijf pas vorm te krijgen in 1953. In dit jaar bezochten de grondleggers van het bedrijf, Willie en Eriks Fehlbaum, Amerika waar zij de ontwerpen van Charles Eames leerden kennen. Hun enthousiasme voor deze ontwerpen was zo groot dat zij de rechten verworven voor het produceren van de ontwerpen voor Europa. een paar jaar later volgen de rechten voor de ontwerpen van George Nelson, Alexander Girard en Isamu Noguchi. Begin jaren 60 volgdede samenwerking met Verner Panton wat resulteerde in de Panton Chair, de eerste uit één stuk polypropyleen geproduceerde stoel.
Vitra is een Zwitsers bedrijf dat door duurzame materialen, constructie én een inspirerende vormgeving onze omgeving wil verbeteren. Dat wordt al bewezen door de designklassiekers die al jaren onafgebroken in de collectie zijn.

Nieuwe producten ondergaan een zorgvuldig designproces waarbij de technische kennis van het bedrijf met de creatieve geest van toonaangevende internationale ontwerpers wordt gecombineerd. Bekende ontwerpers bij Vitra zijn o.a. Charles & Ray Eames, George Nelson, Verner Panton, Jean Prouvé Philippe Starck, Jasper Morrison, Maarten van Severen en Ronan en Erwan Bouroullec .

Er wordt bij Vitra gekozen voor hoogwaardige materialen. De producten ondergaan uitgebreide testen en de onderdelen moeten gemakkelijk te vervangen en gerecycled kunnen worden. Vitra staat voor kwaliteit.

De meubelen en accessoires van Vitra creëren functionele interieuroplossingen die bovenal inspirerend zijn. Een aantal voorbeelden van een paar bekende producten zijn de Polder Sofa van Hella Jongerius, de Panton Chair en de Tip Ton.